slider_header2

Otok Murter

Otok Murter najveći je i kopnu najbliži otok na šibenskom području, odvojen od kopna uskim Murterskim kanalom, preko kojega je u mjestu Tisno izgrađen pokretni most dužine 12 metara. Asfaltiranom cestom (6 kilometara) povezan je s Jadranskom turističkom cestom, a od Šibenika je udaljen 29 km.

Otok Murter-Jezera, Kamp Lovišća

Na sjeverozapadnom dijelu Murtera nalaze se plodna polja i zdenci pitke vode. Najviši vrh je Raduč, visok 125 metara.

Otok Murter-Betina Marina
Otok Murter-Jezera Panorama

Stanovništvo otoka Murtera bavi se poljoprivredom, stočarstvom i ribarstvom. Od poljoprivrednih kultura najviše se uzgaja maslina, voće i povrće. Danas su osim tih tradicionalnih djelatnosti razvijeni turizam i mala privreda.

Otok Murter i Mjesto Murter Panorama

Murter nudi raznovrstan smještaj (hotel, apartmani, marina), lijepe i tihe plaže, brojne restauracije i gostionice, no svaki će murterski gost s posebnim doživljajem posjetiti Kornatsko otočje za jednog od svakodnevno organiziranih izleta.

Na Otoku Murteru kao i na obližnjim otocima ima mnoštvo ribarskih kuća i apartmana za najam. Ribarske kuće predstavljaju poseban tip turizma – Robinzonski turizam, odnosno odmor u tišini i prirodi prijeko potreban za suvremenog gosta. Na raspolaganju su osamljene i manje osamljene kuće.Bilo da izaberete ribarsku kuću ili apartman, uživaćete u svom odmoru na Murteru.

Otok Murter sa susjednim otocima

U mjestu su sportski tereni (tenis, košarka, mali nogomet), a postoji mogućnost za sportove na vodi.
Osim Murtera, koji je najveće i najstarije naselje, na otoku se nalaze još tri mjesta: Betina, Jezera i Tisno.

Otok Murter - Marina Hramina