slider_header2

Apartmani u Tisnom na otoku Murteru

Smješteno dijelom na otoku Murteru, a dijelom na kopnu, koje razdvaja uski morski tjesnac širok samo 38 metara, Tisno je najmlađe otočko naselje. Povezano je pokretnim mostom koji se za vrijeme ljetnih mjeseci podiže dva puta dnevno.
Most se započeo graditi odmah nakon propasti Mletačke republike, ali je na zahtjev drugih naselja na otoku ponovno prestala njegova gradnja. lpak, uskoro se gradi i na tom mjestu ostaje do danas iako je doživio niz rekonstrukcija.
Treba svakako istaći da je Tisno općinsko središte još od 1808. godine pa do 1962. godine kada je općina ukinuta, a nadleštva preuzela općina Šibenik. Međutim, nastankom samostalne države Hrvatske, ponovno je 1993. godine ustanovljena Općina Tisno. Današnja uloga Tisnog je malo drukčija. Mjesto je ostalo administrativni centar općine, ali je obrtništvo i trgovina za sada svedena na mnogo manju mjeru. Stanovništvo se i dalje bavi poljoprivredom, ali ekstenzivno i sa zanemarljivim rezultatima.
Značajan resurs Tisna je ljekovito blato i peloidi u uvali Makirina, posebice za razvitak zdravstvenog turizma. Tisno je i vjersko središte; na zavjetno hodočašće Gospi od Karavaja dolaze vjernici iz cijele zadarske i šibenske biskupije.